Tips


Vignetter (vejafgift i Østrig)

I Østrig er det lovkrav at købe vignetter som sættes i bilens forrude. Vi har oplevet, at politiet tjekker parkerede biler i byen, så den skal I ikke spare væk.
Vignetter for 10 dage koster 8,3 EUR (betales kontant) og kan købes på alle tankstationer syd for München. Lige før grænsen til Østrig ligger der en kiosk, som også sælger dem.
Det er også muligt at bestille dem hjemmefra. Gå ind på FDM´s hjemmeside. Her kan man købe dem online, og få dem tilsendt på hjemmeadressen. De koster 63kr plus 20kr i forsendelse.Husk blot at det skal gøres i god tid inden afrejse.
Vignetter udstedes for min. 10 dage. Skal man være på skiferie i 14 dage, er man nødt til at købe 2 x 10 dage.


Transfer til Italien
Skal I holde sommerferien i Italien, har vi rigtig god erfaring med at benytte Bad Gastein, som transfer.
Kør hjemmefra midt på ugen, book 3-4 dage i Bad Gastein. Har I lejet noget i Italien lørdag til lørdag, står I op lørdag morgen, kører ca. 5 km udenfor byen, hvor byens biltog afgår. Lørdag er der afgang hver halve time, ingen pladsreservation. I kører bilen op på togvognen, og går selv ind i passagervognen. Turen gennem bjerget tager ca. 10 min og koster ca. 16 EUR (2010 pris) for bil og alle passagerer. Når I ankommer til byen Mallnitz, er der ca. 4 timers kørsel til Adriaterhavet. På denne måde har I haft en rigtig behagelig køretur uden de voldsomme kødannelser, som der ellers kan være i højsæsonen. 


Børn i bilen
Vi har gennem de sidste 8 år selv kørt til Østrig med børnene på bagsædet. Mange gange er vi kørt hjemmefra kl.19 og kort efter færgeturen er børnene faldet i søvn, og er vågnet op kort før ankomst til Bad Gastein, det kan næsten ikke være nemmere for børnene.
Andre gange kører vi hjemmefra tidligt om morgnen, så medbringer vi nogle nye film, som de ikke har set før. Gerne noget som alle har interesse i. Vi har lavet en turnus ordning, hvor de på skift bestemmer, hvad de skal se, det fungerer rigtig godt.
Vi har madpakker med i bilen, og meget gerne noget sundt, gulerødder, agurker mm.
Ikke for meget slik og sodavand, da det blot gør dem aktive, og det kan være svært på sådan en tur.


Pauser. Mad og drikke.
Vi holder alle pause, når vi tanker bilen. Alle skal ud af bilen.
På tankstationerne langs motorvejen er der næsten altid mulighed for at købe lidt at spise og drikke, hvis man ikke har medbragt det hjemmefra.


Toiletter
Toiletterne i Tyskland er rigtig flotte. I Nordtyskland er der fortsat en lille skål, som man lægger penge i, når man forlader toilettet(så husk mønter). Lidt længere nede i tyskland er der en automat hvor det typisk koster 0,7 Eur at komme på toilettet. Disse automater spytter en kupon ud, som har en værdi på 0,5 Eur. Den skal I huske at tage med jer.
I kan benytte dem i butikken eller cafeteriet på tankstationerne. Vi samler dem tit sammen, og benytter dem så samlet på en tank. De skal ikke benyttes med det samme, og kan benyttes alle steder, som har denne ordning, og det er næsten alle tankstationer langs motorvejen syd for Hamborg.

AlpenResidenz  |  Gasteiner Bundestrasse 8  |  5640 Bad Gastein, Österreich  |